top of page

Van roggeverdommeke tot banket

               Bakcursus         

Nogal wat vrouwen en mannen zijn gewoon dol op bakken. Steeds zijn ze in de weer om een lekkere cake of een appeltaart of die uitzonderlijke biscuit van tante Julia te maken. En niet zelden met een heerlijk resultaat. Maar dikwijls vindt men niet het juiste recept of ontbreekt de betere werkwijze en dan raakt men wel eens ontmoedigd. Het assortiment bliijft ook eerder beperkt. Ondanks alles groeit het verlangen om toch eens die chocolade taart of die croissants of iets met bladerdeeg te maken..of zuurdesem.

Deze cursus wil hierbij aansluiten en zowel voor de beginneling als de oude rot in 't vak, een stimulans vormen om zelf te bakken, de bestaande interesse een fundament te geven, om zodoende vreugde te kunnen beleven aan het experimenteren en ontdekken.​

Ongetwijfeld zijn er zeer veel recepten voor taarten, koekjes, cakes, broden e.a. door banketbakkers en bakkers bedacht en ontdekt, maar hun kennis en kunde is gebaseerd op de ervaring van vele moeders en grootmoeders, tientallen jaren lang. Door onuitputtelijk geduld, warme toewijding en liefde, levendige fantasie, zijn er in dat eeuwenoude labo van de gewone, gezellige keuken, de allerfijnste recepten ontstaan.

De moderne tijd heeft nieuwe en andere behoeften en noden, reikt aanvullende middelen, inzichten en grondstoffen aan, maar de basis blijft in wezen dezelfde: een juist en evenwichtig recept, een door inzicht gedragen werkwijze en veel geduldige en liefdevolle aandacht.​
Wij kizen voor een ambachtelijke en gezonde keuken.

Er is ruimte voor inhoudelijke achtergrond over werkwijze, producten en geschiedenis.

 

Elke avond is er een programma, waarin zowel brood als gebak en banket aan de orde komen. In kleine groepjes, onder begeleiding, voeren we de recepten uit. 
We maken zoveel mogelijk verschillende dingen. Zodoende krijgt men zin thuis zelf ook aan de slag te gaan. Geen perfectie geëist en de groep is een steun voor ieder. Uit fouten en mislukkingen leert men het meest. Al doende leren.

 

bottom of page